filmrommet logo
Oversikt Om tjenesten

Om læremidlene

Læremidlene du finner i denne seksjonen av Filmrommet er utviklet med støtte fra Utdanningsdirektoratet. Du kan kostnadsfritt bruke læremidlene og filmene i tre år, frem til 15.november 2025.

Målgruppen for de oversatte læremidlene med film du finner i denne filmtjenesten, er barn og unge som har kommet til Norge i forbindelse med krigen i Ukraina, samt lærere.

Det er Norgesfilm AS som leverer denne filmtjenesten.

Tilgang til oversatte læremidler

Slik får du tilgang til oversettelse av digitale læremidler fra Filmrommet til ukrainsk og russisk (norsk og samfunnsfag 5. - 7. trinn, tilpasning for voksenopplæring):

  • forsiden til denne seksjonen av Filmrommet finner du seks filmer. Disse filmene har undertekster og undervisningsopplegg for tospråklig fagopplæring i norsk og samfunnsfag (5. - 7- trinn) og voksenopplæring.
  • Du kan enkelt velge språk for filmtjenesten ved å trykke på knappene øverst i høyre hjørne av portalen.
  • Du kommer til filmsiden ved å trykke på en av filmene på forsiden.
  • De ulike undervisningsoppleggene finner du inne på filmsidene. Velg mellom tospråklig fagopplæring eller voksenopplæring.
  • I filmavspilleren kan du endre språk på undertekstene ved å trykke på tekstikonet i avspillerens menylinje.
  • På filmsiden trykker du Spill av film for å starte filmavspilling. Du trenger ikke logge inn eller autentisere deg for å kunne se filmen.

Du finner mer informasjon om filmtjenesten på siden vår med spørsmål og svar.